Cinema's

Vroeger lagen er in de binnenstad en daarbuiten tal van bioscopen. Door de komst van de televisie en later de grote bioscoopcomplexen, moesten ook in Brugge veel kleine cinema's noodgedwongen de deuren sluiten. Nu bevinden zich in de binnenstad nog Cinema Lumière en Cinema Liberty. Zowel Lumière, Liberty als Kinepolis, in Sint-Michiels, zijn gebruikte locaties voor het jaarlijkse filmfestival Cinema Novo. Ook fuifzaal Entrepot wordt aangewend. Zie onderaan een stukje cinema novo in het Entrepot, 2009.

Lumière

Lumière is een bioscoop die vooral bekend staat om zijn meer alternatieve programmatie met aandacht voor niet-commerciële (lowbudget)films en cultfilms. Elke twee jaar wordt er ook het Zomerfilmcollege georganiseerd. Klik hier!

Liberty

Liberty is dan weer een kleine commerciële cinema met een eerder beperkt aanbod. Nog in de binnenstad worden in het Aquariustheater en Cinema Liberty filmvoorstellingen gegeven door filmclub "De Andere Film". Het weliswaar kleinschalige aanbod bestaat er uit filmwerk dat niet of nauwelijks in de commerciële bioscoop te zien was. Klik hier!

Kinepolis

Voor de commerciële film bevindt zich in Sint-Michiels ook een vestiging van bioscoopketen Kinepolis. Klik hier!

Geschiedenis van de cinémas in Brugge

Klik op de titel om een lijst te hebben van het filmgebeuren in het vroegere Brugge of klik hier!

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License