Fuifzalen

In Brugge heerst er een groot tekort aan fuifzalen. Als je weet dat bijna 1 op 4 inwoners van Brugge jonger is dan 25 en er maar vier bespreekbare fuifzalen zijn dan is er genoeg gezegd. Het gevolg is dat: heel wat verenigingen fuiven organiseren in hun jeugdlokalen waar er een rookverbod geldt, SABAM niet wordt ingelicht, er overlast ontstaat met politie tot gevolg, de verenigingen geen verzekering of verantwoordelijkheid hebben,… . Toen het stad als tegenreactie een verbod of fuiven in een jeugdlokaal oplegde liep het de spuigaten uit bij de Brugse jongeren. Samen trokken ze met één gebalde vuist naar het stadsbestuur. Het verhaal is nog niet te einde, wordt vervolgd. De locaties zijn:

Het Entrepot

Het Entrepot is gelegen ten noorden van Brugge. RCJC Het Entrepot is een oude fabriekspand dat een zware make-over heeft gekend. Nu is het de modernste fuifzaal van Brugge. Toch is deze locatie niet aangewezen voor kleine verenigingen qua financiën en grootte. Om en bij is er plaats voor 1500 man. Een groot voordeel is dat het afgelegen is en onmogelijk voor hinder en geluidsoverlast kan zorgen. Er is een bijhorende parking en er zijn toiletten in het gebouw aanwezig.


Binnenweg 4 | 8000 Brugge | Tel 050 47 07 80 | Fax 050 47 07 89


Comma

Het JH Comma is een bijzaal van het grotere Entrepot. De muziekstijl is eerder lounge/hip-hop/ragea/Shlager. De zaal is samen met de Entrepot te verhuren mits extra toeslag. Tal van kleine maar bijzondere evenementen vinden hier plaats.

--
Binnenweg 4 | 8000 Brugge | Tel 050-33 11 29 | Fax 050 47 07 89


Magadalenazaal

De Magdalenazaal ligt in de nabijheid van het station en de Smedenpoort. De grootste fuifzaal van Brugge. Hier gaan ondermeer de 'student welcome'-fuiven door aan het begin van het academiejaar. Boeken gebeurt een jaar op voorhand maar de ruimte schikt zich dan ook ideaal voor een fuif of optreden.


Magdalenastraat 27 | 8200 Sint-Andries (Brugge) | Tel 050 71 59 84


Bauhauszaal of Entrenous

De ultranieuwe Bauhauszaal in huize Bauhaus is nog maar van halfweg 2009 open. Het is meer een loungebar dat zich schikt tot het geven van kleine fuiven, 150 man. Stad Brugge en het Vlaams gewest hebben deze actie met 100.000 euro gesponserd waardoor eigenaar Ludo Verstraete slechts de helft van de verbouwingskosten moest dragen. Deze omvorming tot fuifzaal was een noodingreep om de druk van de Brugse jongeren te verzachten qua fuifzalen. De ligging is natuurlijk meer dan ideaal in het centrum van Brugge.


Langestraat 145 | 8000 Brugge | Tel 050 34 10 93

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License