Openbare Bibliotheek Brugge
mediargus-affiche.jpg

De Openbare Bibliotheek Brugge is behalve een uitleenbibliotheek ook een bewaarbibliotheek. De historische kern bestaat o.a. uit ruim 600 middeleeuwse handschriften, hoofdzakelijk afkomstig uit de voormalige cisterciënzerabdijen Ten Duinen (Koksijde, Brugge) en Ter Doest (Lissewege). De incunabelcollectie bevat de op één na grootste verzameling Colard Mansiondrukken (1473-1484) ter wereld. Tot de collectie oude drukken behoren verder postincunabelen (1501-1540) en gedrukte boeken tot 1830. Daarnaast herbergt de Brugse bibliotheek ook andere erfgoedcollecties, zoals het Guido Gezellearchief (zie ook www.gezelle.be), het Fonds Achiel Van Acker, het Fonds Isaac De Meyer en diverse bijzondere verzamelingen en een collectie historische kranten.
De erfgoedcollecties worden in de Openbare Bibliotheek professioneel bewaard en beschikbaar gesteld voor wetenschappelijk onderzoek, publicaties en tentoonstellingen.
De werken kunnen geraadpleegd worden in de leeszaal van hoofdbibliotheek Biekorf tijdens de normale openingstijden (al dan niet op microfilm). Middeleeuwse handschriften, oude drukken en het Guido Gezellearchief kunnen enkel na afspraak geraadpleegd worden.


Kuipersstraat 3
8000 Brugge
Contactpersoon: Mevrouw Leen Speecke
Tel.: 050 47 24 00
Fax: 050 34 27 05
Website: www.brugge.be/bibliotheek
E-mail: eb.eggurb|keehtoilbib#eb.eggurb|keehtoilbib
Toegankelijkheid: Er is een leeszaal met 50 à 60 zitplaatsen.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License